Nagykereskedelem
Facebook

Tavacska.com

Hírlevél
Szavazás
TOP termékek
Termékajánló
Látogató számláló
0
1
7
8
2
0
4

Részletesen a csomagolásunkról

Részletesen a csomagolásunkról:

 

 

Rövid leírás képekkel a Hogyan csomagolunk? (katt ide) oldalon látható. 

 

I. Azok a növények, amelyek csak teljes vízborítás mellett tarthatóak-termeszthetőek (hínárfélék) vagy lombozatuk igényli a folyamatos kapcsolatot a vízzel (tavirózsák, békaszőlő, vízifüzér...) különösen érzékenyek, ha kikerülnek a vízből, már 10 perc után is jelentősen károsodnak, ha nem védi semmi őket a kiszáradástól. Legtöbbjük igen vékony levelekkel rendelkezik, így különösen törékenyek is. Így ezen növények nagyobb odafigyelést és alaposabb csomagolást igényelnek: Ügyelünk arra, hogy a növények összekészítésénél ezek a növények kerüljenek utolsóként a csomagba.

 

 

A csomagolásunk három részből tevődik össze: 

1. Cserepes növény esetén előfordulhat, hogy a cserép belső sima felülete miatt az egész növény a földdel együtt kicsúszik a cserepéből. Első lépésben ezt akadályozzuk meg.

 

2. A növény kiszáradásra érzékeny lombozatát a nedvesség elpárolgását gátló anyag védi. A növény egy lezárt, kissé vízzel bepermetezett műanyag tasakba kerül, amely nem engedi, hogy a pára eltávozzon: a tasakon belül így a levegő telítetté válik, tehát a körülmények olyanná válnak, mintha a növény víz alatt lenne. Ez a módszer lehetővé teszi a legérzékenyebb növények biztonságos szállítását is. 

Ebben a lépésben egyúttal megtörténik a növény elválasztása a papír alapú csomagolástól is.

 

3. Harmadik lépésben az előkészített növény a csomagon és a csomagoláson belüli elmozdulását megakadályozó eszközbe kerül 

 

 

Összefoglalva az előzőekben leírtakat, nem szükséges, hogy egy vízinövény állandóan vízbe állítva/vízbe legyen téve, és így is legyen szállítva, az általunk használt módszerrel hőmérséklettől függően 2-4 napig is szállíthatóak anélkül, hogy megviselné őket a fény és az állandó víz hiánya!

 

 

 

A szerző előzetes írásos hozzájárulása nélkül tilos a lap egészének vagy részeinek másolása, további felhasználása!

Webáruház készítés