Nagykereskedelem
Facebook

Tavacska.com

Fizetési megoldás
Hírlevél
Szavazás
TOP termékek
Termékajánló
Látogató számláló
0
0
8
4
5
3
6

Részletesen a csomagolásunkról

Részletesen a csomagolásunkról:

 

 

Rövid leírás képekkel a Hogyan csomagolunk? (katt ide) oldalon látható. 

 

I. Azok a növények, amelyek csak teljes vízborítás mellett tarthatóak-termeszthetőek (hínárfélék) vagy lombozatuk igényli a folyamatos kapcsolatot a vízzel (tavirózsák, békaszőlő, vízifüzér...) különösen érzékenyek, ha kikerülnek a vízből, már 10 perc után is jelentősen károsodnak, ha nem védi semmi őket a kiszáradástól. Legtöbbjük igen vékony levelekkel rendelkezik, így különösen törékenyek is. Így ezen növények nagyobb odafigyelést és alaposabb csomagolást igényelnek: Ügyelünk arra, hogy a növények összekészítésénél ezek a növények kerüljenek utolsóként a csomagba.

 

 

A csomagolásunk három részből tevődik össze: 

1. Cserepes növény esetén előfordulhat, hogy a cserép belső sima felülete miatt az egész növény a földdel együtt kicsúszik a cserepéből. Első lépésben ezt akadályozzuk meg.

 

2. A növény kiszáradásra érzékeny lombozatát a nedvesség elpárolgását gátló anyag védi. A növény egy lezárt, kissé vízzel bepermetezett műanyag tasakba kerül, amely nem engedi, hogy a pára eltávozzon: a tasakon belül így a levegő telítetté válik, tehát a körülmények olyanná válnak, mintha a növény víz alatt lenne. Ez a módszer lehetővé teszi a legérzékenyebb növények biztonságos szállítását is. 

Ebben a lépésben egyúttal megtörténik a növény elválasztása a papír alapú csomagolástól is.

 

3. Harmadik lépésben az előkészített növény a csomagon és a csomagoláson belüli elmozdulását megakadályozó eszközbe kerül 

 

 

Összefoglalva az előzőekben leírtakat, nem szükséges, hogy egy vízinövény állandóan vízbe állítva/vízbe legyen téve, és így is legyen szállítva, az általunk használt módszerrel hőmérséklettől függően 2-4 napig is szállíthatóak anélkül, hogy megviselné őket a fény és az állandó víz hiánya!

 

 

 

 

Cserepes növényeink csomagolására az alábbi eszközt használjuk: 

 

Működése:

 

1. Mielőtt a növények a hullámkartonba kerülnének, minden növény egy erősen nedvszívó szövetre kerül, amely rövid időn belül eltávolítja az ültető közegből azt a vizet, amely a szállítás során a cserépből ki tudna szivárogni eláztatva a csomagolást. (A növény közege továbbra is pont olyan nedves marad, hogy biztosítja a növény kifogástalan állapotban történő megérkezését.)

 

 

2. A felesleges víz eltávolítása után a növények a csomagolásba kerülnek. A hullámkarton lemez szorosan körbefogja a cserepet, így az nem tud elmozdulni, kicsúszni belőle. A két kialakított fül akadályozza meg, hogy a növény a cserepéből kicsússzon.

 

 

A kartonlemezek hosszát a növényekhez és az aktuális dobozhoz igazítva szabjuk le, úgy, hogy azok ne tudjanak elmozdulni a dobozon belül. 
A csomagolás olyan biztonságot ad, hogy az egész doboz tartalma érzéketlenné válik, így nem okoz problémát az sem, ha a dobozt oldalára fektetik, vagy éppen fejjel lefelé helyezik el a szállítás során.

 

60 cm hosszúságú, tehát nemcsak kis, mint a képen látható méretű növényekhez, hanem egészen nagyokhoz is alkalmas.

 

kép

 

kép

 

kép

 

kép

 

doboz

 

Kiszáradásra különösen érzékeny növényeinkre jellemző, hogy nincs olyan sűrű gyökérzetük, amely közegüket jól összetartaná. Így ezek az eszközbe kerülést megelőzően műanyag tasakba kerülnek, majd egy papírból készült kiegészítő kerül a cserépre, amely megakadályozza, hogy a földjük a csomag elborításakor ne boruljon ki:

 

 kép

 

kép

 

kép

 

A szerző előzetes írásos hozzájárulása nélkül tilos a lap egészének vagy részeinek másolása, további felhasználása!

Webáruház készítés